ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Επιβράδυνση της αγοράς προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας

15:06 - 07 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Κίνα: Επιβράδυνση της αγοράς προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας
Η κινεζική αγορά προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας (IP) επιβραδύνθηκε πέρυσι, υπό την πίεση της κατάστασης της οικονομίας, σύμφωνα με έκθεση του Κρατικού Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Ο σχετικός δείκτης - που λαμβάνει υπόψη τις μεταβιβάσεις εμπορικών σημάτων, τη χρηματοδότηση πατεντών και συναλλαγές στην αγορά τεχνολογίας - υποχώρησε σημαντικά το 2015 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης.


Η αγορά IP της Κίνας αυξήθηκε θεαματικά τα τελευταία πέντε χρόνια, με τον γενικό δείκτη να έχει διαμορφωθεί στις 187,35 μονάδες το 2015 από 100 μονάδες το 2010.


Σύμφωνα με την έκθεση, η Κίνα έγινε πιο ικανή να δημιουργεί και να προστατεύει προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας το 2015, αλλά υπολείπεται ακόμη των αναπτυγμένων χωρών, όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, από την άποψη αυτή.


Οι διαφορές στην ανάπτυξη της αγοράς ΙP μεταξύ των περιφερειών μειώθηκαν πέρυσι, αν και κυριαρχούσαν οι περιοχές του πλούσιου Νότου και της Ανατολικής Ακτής. Η επαρχία Γκουανγκντόγκ πήρε τα ηνία, ακολουθούμενη από το Πεκίνο και τη Σανγκάη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.