ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

World Bank: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη

10:19 - 08 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
World Bank: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη
Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2016 προχώρησε η World Bank, προβλέποντας πως η παγκόσμια οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμό 2,4% φέτος, έναντι του 2,9% που προέβλεπε τον Ιανουάριο.

Αιτία είναι οι επίμονα χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων, η υποτονική ζήτηση στις αναπτυγμένες οικονομίες, η αδυναμία που εμφανίζει το εμπόριο, καθώς και ο περιορισμός των κεφαλαιακών ροών.

 

Παράλληλα, υποβάθμισε την πρόβλεψη για το 2017 στο 2,8% από 3,1% προηγουμένως.

Στην τελευταία έκθεσή της για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η World Bank αναφέρει πως οι αναδυόμενες αγορές που εξάγουν εμπορεύματα προσπαθούν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον των χαμηλών τιμών πετρελαίου, μετάλλων και άλλων εμπορευμάτων.

 

Η τράπεζα προβλέπει τώρα πως οι οικονομίες αυτές θα αναπτυχθούν με μόλις 0,4% φέτος, έναντι του 1,2% που προέβλεπε τον Ιανουάριο.

 

Στις ΗΠΑ, η μεγάλη πτώση στις επενδύσεις του ενεργειακού τομέα και οι μειωμένες εξαγωγές οδηγούν σε μείωση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη στο 1,9%, από 2,7% προηγουμένως, ενώ για την ευρωζώνη αναμένεται ανάπτυξη 1,6% έναντι του 1,7% που προβλέπονταν τον Ιανουάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.