ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νιγηρία: Λένε «αντίο» οι αεροπορικές εταιρίες

14:23 - 09 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Νιγηρία: Λένε «αντίο» οι αεροπορικές εταιρίες
Το παράδειγμα των United Airlines και Iberia, είτε τερματίζοντας τις δραστηριότητες στη Νιγηρία είτε μειώνοντας τις πτήσεις, ενδέχεται να ακολουθήσουν διεθνείς μεταφορείς.

Δυσκολεύονται να μετακινήσουν τα έσοδά τους από τη χώρα, διότι η βουτιά στην τιμή του πετρελαίου έχει ελαττώσει τα συναλλαγματικά αποθέματα του δυτικοαφρικανικού κράτους.

Η Iberia ανέστειλε στις 12 Μαΐου το δρομολόγιό της προς τη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής. Ακολούθησε η United Airlines, η οποία ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως θα σταματήσει τις πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τη Νιγηρία στα τέλη Ιουνίου, λόγω έλλειψης ζήτησης και δυσκολίας στην είσπραξη πληρωμών.

Οι British Airways και Emirates, επίσης έχουν επισημάνει ότι δυσκολεύονται στις εισπράξεις από τα αεροπορικά εισιτήρια.

«Πέραν της αδυναμίας να επαναπατρίσουμε τα κέρδη, οι επιβάτες μειώνονται γιατί η οικονομία καταγράφει πτώση», τόνισε ο John Ojikutu, CEO της Centurion Aviation Consultancy. Το στέλεχος εκτιμά ότι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες πιθανώς θα ακυρώσουν τα δρομολόγιά τους προς τη Νιγηρία.

Το Bloomberg σημειώνει πως η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης, η παραγωγή πετρελαίου έχει μειωθεί σε χαμηλά περίπου τριών δεκαετιών και το έλλειμμα του προϋπολογισμού έχει διογκωθεί σε επίπεδα-ρεκόρ. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο για πρώτη φορά από το 2004 και τα συναλλαγματικά αποθέματα έχουν περιοριστεί σε 26,4 δισ. δολάρια, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και μια δεκαετία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.