ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκική εφημερίδα: 50 νεκροί σε μπαρ που πηγαίνουν διεστραμμένοι ομοφυλόφιλοι!

10:11 - 13 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Τουρκική εφημερίδα: 50 νεκροί σε μπαρ που πηγαίνουν διεστραμμένοι ομοφυλόφιλοι!
Η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit επέλεξε ως τίτλο για την είδηση του μακελειού που έγινε χτες τα ξημερώματα στο Ορλάντο το εξής:«50 νεκροί σε μπαρ που πηγαίνουν διεστραμμένοι ομοφυλόφιλοι!».

Πρόκειται για μία εφημερίδα φίλα προσκείμενη στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, η οποία στο παρελθόν έχει εκφράσει ουκ ολίγου φορές την υποστήριξή της στην Αλ Κάιντα.

 

Ο τίτλος όπως και τα επίθετα «διεστραμμένοι» και «ανώμαλοι» που χρησιμοποίησε η εφημερίδα για να χαρακτηρίσει τα θύματα προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων, ενώ το θαυμαστικό που χρησιμοποιείται στον τίτλο προκαλεί οργή καθώς δίνει μία εντύπωση ότι η Yeni Akit γιορτάζει για την φονική επίθεση.

 

Σύμφωνα με το Hrant Dink Foundation, η εν λόγω εφημερίδα καλλιεργεί τον φανατισμό και εναντιώνεται κατά των μειονοτήτων είτε αυτοί είναι Εβραίοι είτε Αρμένιοι είτε χριστιανοί, καθώς σύμφωνα με στοιχεία το 2013 και σε διάστημα τεσσάρων μηνών είχε δημοσιεύσει 175 άρθρα με πύρινο λόγο εναντίον οκτώ μειονοτήτων.

 

Δημοσιεύματα τέτοιου είδους έρχονται να αποκαλύψουν την κατάσταση του Τύπου και την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, η οποία σύμφωνα με την Freedom House, μια ΜΚΟ η οποία παρακολουθεί τις δημοκρατικές ελευθερίες σε όλο τον κόσμο, έχει επιδεινωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία αρκετά χρόνια.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.