ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Τα κλειστά σύνορα θα οδηγήσουν σε... ενδογαμία

12:14 - 13 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Σόιμπλε: Τα κλειστά σύνορα θα οδηγήσουν σε... ενδογαμία
Τα... καταστροφολογικά σενάρια για τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, προερχόμενα κυρίως από την πλευρά των ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστών, όμως η υπερβολή στη ρητορική των πολιτικών φτάνει τώρα σε... περίεργα επίπεδα.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ισχυρίστηκε πως τα σύνορα θα πρέπει να μείνουν ανοικτά, διότι αν κλείσουν αυτό θα οδηγήσει σε ... ενδογαμία!

Όπως ανέφερε, το κλείσιμο των συνόρων προς τους μετανάστες θα οδηγήσει την ευρωπαϊκή ήπειρο σε «ενδογαμία και εκφυλισμό», υποστηρίζοντας πως στη Γερμανία οι Μουσουλμάνοι έχουν εμπλουτίσει την «ανοικτοσύνη και την διαφορετικότητα» της χώρας.

Ο ίδιος ζήτησε μεγαλύτερη οικονομική συμμετοχή στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική. «Μετά το 1990, αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε σοβαρά το γεγονός ότι υπάρχει και κάτι άλλο πέραν του Δυτικού κόσμου. Η Αφρική θα είναι το πρόβλημά μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση αυτή», είπε, συμπληρώνοντας πως η Ευρώπη θα πρέπει να ρίξει περισσότερο χρήμα στις περιοχές αυτές αν θέλει να σταματήσει η ροή των προσφύγων.

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο για το μέλλον – πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στο Ιράκ, στη Συρία και στη Λιβύη, και τότε πρέπει να πληρώσουμε για την ανάπτυξη της υποσαχάριας Αφρικής».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:17 - 13 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.