ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή

13:18 - 14 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή
Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης αυξήθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια του τριμήνου τον Απρίλιο, σε μια ένδειξη ότι η ήπια οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης συνεχίζεται για τέταρτο χρόνο παρά την ασθενέστερη ζήτηση για τις εξαγωγές από μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Η οικονομία της ευρωζώνης ανέκαμψε στο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως λόγω της μεγάλης ανάκαμψης της παραγωγής των εργοστασίων, των ορυχείων και των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, η οποία αυξήθηκε 1% έναντι των τριών τελευταίων μηνών του 2015, αφού υποχώρησε 0,3% στην προηγούμενη περίοδο.

 

Ωστόσο αυτή η αύξηση στο τρίμηνο οφειλόταν στην αύξηση της παραγωγής κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, ενώ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο σημειώθηκαν μικρότερες μειώσεις που έγειραν ερωτήματα για τον ρυθμό ανάκαμψης σε μια εποχή που οι εξαγωγές από την Κίνα, την Ρωσία και άλλες αναπτυγμένες οικονομίες, να έχουν αποδυναμωθεί.

 

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1,1% από τον Μάρτιο και ήταν 2% υψηλότερα από τον Απρίλιο του 2015. Πρόκειται για καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, καθώς οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal την προηγούμενη εβδομάδα, ανέμεναν αύξηση 0,6%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.