ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουηδία: «Ανεύθυνος» ο Κάμερον

17:13 - 14 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Σουηδία: «Ανεύθυνος» ο Κάμερον
«Ο Κάμερον χρησιμοποίησε την Ευρώπη για να λύσει εγχώρια προβλήματα πολιτικής με έναν, όπως το βλέπω εγώ, ανεύθυνο τρόπο», σχολίασε η Σουηδή υπουργός που είναι αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και το εμπόριο, Ann Linde, τονίζοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει επιτρέψει στα εγχώρια προβλήματα της Βρετανίας να θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ann Linde εκτίμησε πως το λεγόμενο Brexit μπορεί να οδηγήσει τη χώρα της πίσω στο debate των αρχών της δεκαετίας του 1990, οπότε οι Σουηδοί ψήφισαν για το αν θα προσχωρήσουν στο μπλοκ των 28.

 

«Δεν θέλω να σπάσω τους δεσμούς», ανέφερε η Linde, ωστόσο τόνισε ότι βλέπει «μεγάλη πικρία απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία».

 

Η Σουηδή υπουργός επανέλαβε φόβους βάσει των οποίων άλλες χώρες μπορεί να μπουν σε πειρασμό να πιέσουν την ένωση προς όφελός τους, ακόμη κι αν οι Βρετανοί ψηφοφόροι αποφασίσουν να παραμείνουν στο μπλοκ.

 

Η Σουηδία θα ενδιαφερόταν για αλλαγές στις συμφωνίες που αφορούν στα δικαιώματα των εργαζομένων, μεταξύ άλλων θεμάτων, ανέφερε η Linde.

 

Τόνισε επιπλέον πως σε περίπτωση Brexit, η χώρα της θα χάσει έναν βασικό εκτός ευρωζώνης σύμμαχο στην Ευρώπη, ενώ πιθανώς η έξοδος θα τονώσει τη στήριξη σε αντιευρωπαϊκά κόμματα.

 

Η στήριξη στην ΕΕ είναι «στέρεη» σε ό,τι αφορά στο κυβερνών κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:48 - 14 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.