ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενεζουέλα: Ακόμα ένας νεκρός σε λεηλασίες για τρόφιμα

08:51 - 15 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Βενεζουέλα: Ακόμα ένας νεκρός σε λεηλασίες για τρόφιμα
Τη ζωή του έχασε ένας άνδρας στη Βενεζουέλα κατά τη διάκεια λεηλασιών που συνδέονται με τις ελλείψεις τροφίμων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μια βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Πλέον, τα θύματα αυτού του μήνα ανέρχονται σε τέσσερα, ενώ σύμφωνα με τη βουλευτή άλλοι 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια στην πόλη Cumana.

 

«Επικράτησε τεράστια σύγχυση. Γίνονταν ταυτόχρονα λεηλασίες σε διάφορα σημεία της Cumana. Λεηλατήθηκαν πάνω από 100 καταστήματα», είπε στο Reuters μιλώντας από τη Βουλή, στο Caracas. Είπε ότι οι πληροφορίες της προέρχονται από ψηφοφόρους στην περιοχή της πόλης Cumana.

 

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση του προέδρου Maduro.

 

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Βίας στη Βενεζουέλα, καθημερινά καταγράφονται τουλάχιστον 10 λεηλασίες στη χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

Aξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο Maduro και τον προκάτοχό του Chavez ότι ευθύνονται για την κρίση και ζητούν να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να απομακρυνθεί ο Maduro από το αξίωμα.

 

Ο Maduro με την σειρά του κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι διεξάγουν "οικονομικό πόλεμο" εναντίον της κυβέρνησής του και ότι θέλουν να προχωρήσουν σε πραξικόπημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:06 - 15 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.