ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mossack Fonseca: Σύλληψη υπαλλήλου για κλοπή δεδομένων

22:02 - 15 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Mossack Fonseca: Σύλληψη υπαλλήλου για κλοπή δεδομένων
Τεχνικός πληροφορικής της νομικής εταιρείας που εδρεύει στον Παναμά, την Mossack Fonseca συνελήφθη στα γραφεία της εταιρείας στη Γενεύη ως ύποπτος για κλοπή δεδομένων.

Η Mossack Fonseca βρέθηκε στο επίκεντρο του γιγάντιου σκανδάλου των Panama Papers για τις offshore σε φορολογικούς παραδείσους.

Δεν είναι γνωστό σε αυτήν τη φάση εάν οι κατηγορίες για κλοπή δεδομένων σε βάρος του υπαλλήλου στη Γενεύη συνδέονται με τη μεγαλύτερη στα χρονικά διαρροή απόρρητων εγγράφων τον Απρίλιο, επισημαίνει το BBC.

 

Οι εισαγγελείς προχώρησαν στη σύλληψη μετά από πληροφορίες που υπήρχαν από το εσωτερικό της εταιρείας.

 

Η Mossack Fonseca που τονίζει συνεχώς ότι είναι νόμιμη, δήλωσε για τη διαρροή ότι η ίδια δεν παρανόμησε πουθενά ούτε και προέβη στην καταστροφή εγγράφων.

 

«Έχει ξεκινήσει ποινική διαδικασία μετά τη μήνυση που υπέβαλε» η εταιρεία, περιορίστηκε να δηλώσει ο εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της Γενεύης, Ανρί Ντέλα Κάζα.

 

Έντεκα εκατομμύρια έγγραφα, τα λεγόμενα «Panama Papers», οδηγούν σε δεκάδες νυν και πρώην αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αξιωματούχους αλλά και διασήμους.

 

Τα έγγραφα καταδεικνύουν πώς η Mossack Fonseca βοήθησε πελάτες της να ξεπλύνουν βρώμικο χρήματα, να αποφύγουν κυρώσεις και φόρους. Πρόκειται για μία από τις πλέον μυστικοπαθείς εταιρείες παγκοσμίως που εδρεύει στον Παναμά, αλλά διατηρεί υποκαταστήματα σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.