ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουσκ: Το Brexit θα φέρει επτά χρόνια αβεβαιότητας

18:37 - 16 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Τουσκ: Το Brexit θα φέρει επτά χρόνια αβεβαιότητας
Τον προβληματισμό του για τις πιθανότητες που συγκετρώνονται να ψηφίσουν οι Βρετανοί υπέρ του Brexit, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Φινλανδία.

«Ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι σήμερα», είπε χαρακτηριστικά. «Γνωρίζουμε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι ακόμα 50-50, όλα είναι πιθανά», πρόσθεσε στη συνομιλία του με τους ρεπόρτερ, μετά τη συνάντησή του με τον Φινλανδό πρωθυπουργό.

 

Ο κ. Tusk, αναφορικά με τις συνέπειες ενός Brexit, είπε πως «τα άμεσα αποτελέσματα από μία έξοδο της Βρετανίας θα ήταν πολύ επικίνδυνα για την οικονομία μας, τόσο στη Βρετανία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη». Πρόσθεσε πως «οι πολιτικές και γεωπολιτικές συνέπειες είναι εντελώς απρόβλεπτες».

 

Επίσης, σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας αν η δεύτερη αποχωρούσε από το μπλοκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προέβλεψε «επτά χρόνια αβεβαιότητας».

 

Και κατέληξε ο κ.Tusk με μία παράκληση ουσιαστικά στη Βρετανία να παραμείνει, λέγοντας πως «υπάρχουν τόσα που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Η έξοδος τώρα δεν έχει καμία λογική».

 

Εξάλλου, από κοινού με τον Φινλανδό πρωθυπουργό, προέβλεψε πως οι κυρώσεις προς τη Ρωσία θα παραταθούν.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:55 - 16 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.