ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καίγεται» η Κύπρος: Πύρινο μέτωπο 4 χλμ-Νεκρός και δεύτερος πυροσβέστης

08:43 - 21 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
«Καίγεται» η Κύπρος: Πύρινο μέτωπο 4 χλμ-Νεκρός και δεύτερος πυροσβέστης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Κύπρος μετά την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στους πρόποδες του Τροόδους και στοίχισε τη ζωή σε δύο δασοπυροσβέστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και δεύτερος δασοπυροσβέστης έχασε το βράδυ της Δευτέρας τη ζωή του. Πρόκειται για τον Μάριο Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του.

Από το ίδιο δυστύχημα είχε χάσει τη ζωή του και ο δασοπυροσβέστης Ανδρέας Σοφοκλέους, 49 χρόνων, πατέρας πέντε παιδιών, ενώ υπάρχουν ακόμη τέσσερις τραυματίες.

Στο μεταξύ, υπό ύφεση βρίσκονται τα πλείστα μέτωπα της πυρκαγιάς, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες ότι σύντομα θα αναχαιτισθεί η πύρινη λαίλαπα, η οποία για τρίτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην περιοχή της Σολέας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικρατεί άπνοια, γεγονός το οποίο διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ξανά οι ρίψεις νερού από τα 16 πτητικά μέσα, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας και του Ισραήλ, ενώ καθ’ όλη της διάρκειας της νύκτας επιχειρούσαν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται από τους πρόποδες του βουνού της κοινότητας Κούρδαλι προς τα Σπήλια και στην περιοχή «Ροτσιά» στο δάσος «Αδελφοί».

Η πυρκαγιά, η χειρότερη στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει μέχρι στιγμής αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.