ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Βελτιώθηκε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος ZEW τον Ιούνιο

15:11 - 21 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Γερμανία: Βελτιώθηκε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος ZEW τον Ιούνιο
Απρόσμενη άνοδο κατέγραψε ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Ιούνιο με τη βελτίωση να αντανακλά την εμπιστοσύνη αναλυτών και επενδυτών στην ανθεκτικότητα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το ινστιτούτο ZEW.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανήλθε στις 19,2 μονάδες τον Ιούνιο από τις 6,4 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW.

 

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να υποχωρήσει στις 4,7 μονάδες.


«Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος υποδεικνύει ότι οι ειδικοί της χρηματοοικονομικής αγοράς έχουν εμπιστοσύνη στην ανθεκτικότητα της γερμανικής οικονομίας», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του ινστιτούτου Αχίμ Βαμπάχ.


«Ωστόσο, οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες. Εκτός από την αναιμική δυναμική της οικονομίας διεθνώς, είναι κυρίως το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία για την ΕΕ που προκαλεί αβεβαιότητα», πρόσθεσε.


Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών ανήλθε στις 54,5 μονάδες από τις 53,1 τον Μάιο. Στην έρευνα του ZEW, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 20 Ιουνίου, συμμετείχαν 202 αναλυτές και επενδυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.