ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Politico: Πολιτική αυτοκτονία το Brexit

08:53 - 24 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Politico: Πολιτική αυτοκτονία το Brexit
Ενα ακραίο σενάριο για το πώς θα μπορούσε να ανατραπεί το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψήφισματος παρουσιάζει το Politico.

«Τεχνικά οι Βρετανοί βουλευτές μπορούν να μπλοκάρουν την έξοδο από την ΕΕ, αλλά το να πας ενάντια στη θέληση του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω του δημοψηφίσματος, αυτό θα ήταν πολιτική αυτοκτονία.

 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι νομικά δεσμευτικό, το κοινοβούλιο δεν έχει περάσει ακόμη νόμο που να θέτει τη Βρετανία εκτός της ΕΕ, αρχής γενομένης με την κατάργηση των συνθηκών προσχώρησης του 1972. Η συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ θα πρέπει, επίσης, να επικυρωθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο.


Ενα σενάριο, για την ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, είναι να προκηρυχθούν γενικές εκλογές, ένα κόμμα να υποσχεθεί παραμονή στην ΕΕ, να εκλεγεί και μετά να ισχυριστεί ότι η εντολή που έλαβε από το λαό στις εκλογές ανατρέπει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

 

Για να γίνουν πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, πριν δηλαδή από το 2020, θα πρέπει να το ζητήσουν τα 2/3 των Βρετανών βουλευτών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.