ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit-Μέρκελ: «Τομή για την Ευρώπη-Να ενισχύσουμε τις αξίες μας»

14:50 - 24 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Brexit-Μέρκελ: «Τομή για την Ευρώπη-Να ενισχύσουμε τις αξίες μας»
Σαφές μήνυμα ότι μόνο από κοινού θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις αξίες της Ευρώπης καθώς και ότι η Ε.Ε. είναι αρκετά ισχυρή για να δώσεις τις σωστές απαντήσεις έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζητώντας να μην γίνει βίαιη εξαγωγή συμπερασμάτων.

Παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει ζήτημα υποβάθμισης του Brexit το οποίο χαρακτήρισε τομή για την Ευρώπη και τη διαδικασία ενοποίησης.

Ζήτησε να μην υπάρξει βιασύνη στην εξαγωγή συμπερασμάτων. «Τις συνέπειες θα τις δούμε το επόμενο διάστημα και θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο εμείς έχουμε τη θέληση και την ικανότητα να μην βγάλουμε άμεσα συμπεράσματα πράγμα το οποίο θα σήμαινε περαιτέρω διάσπαση της Ευρώπης. Θα πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση» σημείωσε.

Αναγνώρισε ότι η Ευρώπη είναι πολυσχιδής, είναι διαφορετικής μορφής οι προσδοκίες των λαών της Ευρώπης. Πολλές φορές υπάρχουν αμφιβολίες. «Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες της Ευρώπης αντιλαμβάνονται πόσο η Ένωση βοηθάει στη ζωή τους» .

Υπογράμμισε ότι «μόνο από κοινού θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις αξίες μας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης».

Κάλεσε να αντιμετωπιστεί το συμπέρασμα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «με ιστορική συνείδηση» και υπενθύμισε ότι οι ιδρυτές της Ένωσης βρήκαν τον δρόμο για την ειρήνη «μετά από αιώνες πολέμων και συγκρούσεων» και «αυτές παραμένουν εγγυήσεις και για το μέλλον».

«Και στην Ευρώπη βλέπουμε τις συνέπειες της αναταραχής. Πολλοί αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους. Θέλουμε να επιτύχει η Ένωση» σημείωσε.

Απευθυνόμενη στη Βρετανία τόνισε ότι για την έξοδο υπάρχει σαφής διαδικασία με πολυετείς διαβουλεύσεις και κατά τη διάρκειά τους παραμένει μέλος με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.