ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάμπριελ: Ευκαιρία για επανεκκίνηση της Ευρώπης το Brexit

14:56 - 24 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Γκάμπριελ: Ευκαιρία για επανεκκίνηση της Ευρώπης το Brexit
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα ότι το Brexit μπορεί να αποτελέσει «την ευκαιρία για μια επανεκκίνηση» της Ευρώπης, λέγοντας πως αναμένεται να ανοίξει μια δημόσια συζήτηση για τη λιτότητα, την οποία ωστόσο υποστηρίζει η κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού στην οποία συμμετέχει.


«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι επίσης ευκαιρία για μια », υπογράμμισε ο Γκάμπριελ, επικεφαλής του SPD και αντικαγκελάριος στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ.


«Οι άνθρωποι πρέπει να αισθανθούν και πάλι ότι η Ευρώπη τους» και «η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα γι΄αυτό», δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Αναφερόμενος στην κατάσταση «της Γαλλίας, της Ισπανίας και πολλών άλλων χωρών», ο ηγέτης του SPD δηλώνει ότι υπάρχει βέβαια «στις χώρες αυτές μεγάλη ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, αλλά κάνοντας μόνο οικονομίες, δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας στην Ευρώπη».


«Στη διάρκεια των τελευταίων ετών αποφύγαμε να θέσουμε την εργασία και την απασχόληση στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας», δήλωσε ο υπουργός.


«Θα πρέπει επίσης στο εσωτερικό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να συζητήσουμε εκ νέου το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση των ανθρώπων στην Ευρώπη, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εξασθενήσουμε τον ευρωσκεπτικισμό», δήλωσε ο Γκάμπριελ.
Για τον Γερμανό αντικαγκελάριο, το Brexit «δεν είναι το τέλος της Ευρώπης, ούτε το τέλος της συνεργασίας με τη Βρετανία αλλά μια σαφής ένδειξη πως η Ευρώπη πρέπει να ασχοληθεί πιο έντονα με τους ανθρώπους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.