ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμπανάκι Παντοάν: Κίνδυνος για την ιταλική οικονομία το Brexit

14:29 - 25 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Καμπανάκι Παντοάν: Κίνδυνος για την ιταλική οικονομία το Brexit
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε σήμερα ότι η ψήφος της Βρετανίας για αποχώρηση από την ΕΕ μπορεί να οδηγήσει την ιταλική οικονομία σε χαμηλότερη ανάπτυξη απΟ υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε σήμερα ότι η ψήφος της Βρετανίας για αποχώρηση από την ΕΕ μπορεί να οδηγήσει την ιταλική οικονομία σε χαμηλότερη ανάπτυξη απ' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, με αρνητική επίδραση στα δημόσια οικονομικά.' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, με αρνητική επίδραση στα δημόσια οικονομικά.

Η Ιταλία, η τρίτη μεγαλυτερη οικονομία της ευρωζώνης, έχει καταγράψει χαμηλή ανάπτυξη αφότου βγήκε από την τριετή ύφεση στις αρχές του 2015.


"Πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι: δεν μπορεί να αποκλειστεί, μετά το Brexit, για λόγους πέραν του ελέγχου μας, η οικονομική εικόνα να επιδεινωθεί και θα έχουμε μικρότερη ανάπτυξη", δήλωσε ο Πάντοαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.


"Αυτό θα πλήξει τα δημόσια οικονομικά. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά είναι πιθανό".
Η πρόβλεψη της κυβέρνησης είναι για ανάπτυξη 1,2% φέτος. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, γύρω το 133% του ΑΕΠ, είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη έπειτα απ' αυτό της Ελλάδας.


Η Unicredit, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, ανακοίνωσε ότι μετά το βρετανικό δημοψήφισμα μειώνει την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της Ιταλίας το 2017 σε 0,2% έως 0,7%, από 1,2% που ήταν προηγουμένως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.