ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές στην Ισλανδία με το μυαλό στο... Euro

16:58 - 25 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Εκλογές στην Ισλανδία με το μυαλό στο... Euro
Οι Ισλανδοί εκλέγουν νέο πρόεδρο, ο οποίος θα είναι πολύ πιθανώς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένας πανεπιστημιακός που κάνει το ντεμπούτο του στην πολιτική. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της χώρας δείχνει μάλλον να είναι στραμμένο στο ποδόσφαιρο και στο Euro 2016.

Οι τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας επισκιάστηκαν από τα επιτεύγματα της εθνικής ομάδας, η οποία αντιμετωπίζει την Αγγλία την ερχόμενη Δευτέρα, στη φάση των «16».

 

Το ενδιαφέρον των Ισλανδών στράφηκε επίσης στο δημοψήφισμα στη Βρετανία, με το οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να αποχωρήσει από την ΕΕ, καθώς η Ισλανδία είναι μια χώρα που είχε αρχικά επιδιώξει, αλλά τελικά απέρριψε, ένταξη στην ΕΕ.

 

Μικρότερη δείχνει να είναι η αγωνία που υπάρχει για τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν σε έναν γύρο, με τις έρευνες να προβλέπουν νίκη του Γκούντνι Γιόχανσον, ενός 47χρονου ιστορικού.

 

Ο ίδιος δεν συνδέεται με κόμματα και υπόσχεται εκσυγχρονισμό, δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία, μεταξύ άλλων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένονται λίγο μετά το κλείσιμο των τελευταίων εκλογικών τμημάτων στη 1:00 ώρα Ελλάδος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.