ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Θα εγκαταλείψουν οι ξένες τράπεζες τη Μεγάλη Βρετανία;

21:18 - 26 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
FT: Θα εγκαταλείψουν οι ξένες τράπεζες τη Μεγάλη Βρετανία;
Τραπεζικοί κολοσσοί καταρτίζουν σχέδια για μερική έξοδο των δραστηριοτήτων τους από τη Βρετανία μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοί τους θα πρέπει να περιμένουν κάποιους μήνες προκειμένου να δουν πόσοι από αυτούς θα μετακινηθούν σε άλλα χρηματοοικονομικά κέντρα όπως η Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Δουβλίνο, όπως μεταδίδουν οι "Financial Times".


Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αμέσως μετά το δημοψήφισμα, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη ήρθαν σε επαφή με τους ρυθμιστικούς φορείς για να εξασφαλίσουν τις άδειες δραστηριοτήτων των τραπεζών, τις οποίες θα χρειαστούν μετά την οριστική έξοδο της χώρας από την ενωμένη Ευρώπη.


Οι τράπεζες, όπως σημειώνουν οι "FT", ανησυχούν πως έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ ισοδυναμεί με απώλεια του "διαβατηρίου" που έχουν όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ένωση και απολαμβάνουν μικρό λειτουργικό κόστος, χωρίς ρυθμιστικές υποχρεώσεις.

 

Όπως επισημαίνεται, όμως, στο ίδιο δημοσίευμα, παρόμοιες αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν προτού ολοκληρωθεί το "διαζύγιο" μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας και καθοριστεί η μελλοντική τους σχέση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.