ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όσμπορν: Οι ημέρες μπροστά μας δεν θα είναι χαλαρές

10:20 - 27 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Όσμπορν: Οι ημέρες μπροστά μας δεν θα είναι χαλαρές
Να καθησυχάσει τις αγορές, τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις προσπάθησε ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, George Osborne, μιλώντας για πρώτη φορά μετά το δημοψήφισμα, στη σημερινή μίνι συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Όπως τόνισε ο υπουργός, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ισχυρά σχέδια έκτακτης ανάγκης, προειδοποιώντας ωστόσο ότι πιθανότατα θα συνεχιστεί η μεταβλητότητα στην αγορά, καθώς και ότι "οι ημέρες μπροστά μας δεν θα είναι χαλαρές".

 

Ο George Osborne, τόνισε ότι οι αγορές ίσως να μην περίμεναν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, προσθέτοντας ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με το ΔΝΤ, τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, με επιχειρηματίες, με την Παγκόσμια Τράπεζα και τα μέλη της G7.

Διευκρίνισε δε ότι το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ και από το νέο πρωθυπουργό της χώρας.

 

Αναφορικά με την θέση του στην τωρινή κυβέρνηση, τόνισε πως θα την διευκρινίσει στις επόμενες ημέρες.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές, τόνισε πως η χώρα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, "η οικονομία μας είναι ισχυρή και είμαστε ανοιχτή για business", ενώ διευκρίνισε πως δεν θέλει η Βρετανία να γυρίσει την πλάτη της στην ΕΕ και στον υπόλοιπο κόσμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.