ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριξη Τουσκ σε Γιούνκερ

20:03 - 29 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Στήριξη Τουσκ σε Γιούνκερ
Στο πλευρό του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στάθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει την στήριξή του στο πρόσωπο του προέδρου της Κομισιόν μετά από «επίθεση» δημοσιογράφου που του επέρριψε ευθύνες για το Brexit.

«Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι στην πραγματικότητα ο τελευταίος άνθρωπος που μπορούμε να κατηγορήσουμε ότι φέρει ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα στη Βρετανία» δήλωσε ο Τουσκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την πρώτη Σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας.


«Αυτό (το σχέδιο) που η Επιτροπή είχε προετοιμάσει κατά τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία ήταν το μέγιστο (που θα μπορούσε να γίνει) και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ήταν το μέγιστο δυνατό στο πλαίσιο των συνθηκών, όμως επίσης στο πλαίσιο αποδοχής από τα υπόλοιπα κράτη μέλη» υπογράμμισε ο Τουσκ.


Ο πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος βρισκόταν ακριβώς δίπλα του απάντησε στον δημοσιογράφο:
«Δεν θα επιτρέψω ούτε να (με) αποθαρρύνει κανείς ούτε να τεθώ υπό την κηδεμονία» κάποιου.
«Δεν ενεπλάκη στην προεκλογική εκστρατεία, έχοντας συμμορφωθεί με ό,τι μου ζήτησε η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Βρετανίας» πρόσθεσε ο ίδιος.
Για τον Γιούνκερ, «η δημοκρατία στη Βρετανία είναι επαρκώς ώριμη προκειμένου να μην παίρνει μαθήματα από το εξωτερικό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.