ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακελειό στο Μπαγκλαντές:26 νεκροί από επίθεση σε εστιατόριο (φωτό-βίντεο)

12:14 - 02 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Μακελειό στο Μπαγκλαντές:26 νεκροί από επίθεση σε εστιατόριο (φωτό-βίντεο)
Η επίθεση σε εστιατόριο στην Ντάκα στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι ένοπλοι δράστες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του Μπανγκλαντές, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα από τα θύματα έχουν σκοτωθεί με αιχμηρά όπλα. Οι περισσότεροι από τους ομήρους σκοτώθηκαν με αιχμηρά όπλα και είναι ξένοι, κυρίως Ιταλοί ή Ιάπωνες.

Το χρονικό της επίθεσης

Η αρχή έγινε όταν σε εστιατόριο της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, στην Ντάκα, όπου συχνάζουν ξένοι υπήκοοι και διπλωμάτες, εισέβαλαν 6-9 ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους και «γάζωσαν» του θαμώνες, ενώ κράτησαν σύμφωνα με πληροφορίες 20 ομήρους.

Ο αριθμός των ενόπλων και των ομήρων βέβαια, εξακολουθεί να μην έχει αποσαφηνιστεί, σύμφωνα με αξιωματούχο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Μπανγκλαντές.

Gunmen take hostages in Dhaka restaurant

Ένας ξένος, πιθανόν Ιάπωνας, απέδρασε από το εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές όπου επενέβησαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας για να τερματίσουν μια ομηρία περίπου 20 ανθρώπων που κρατούσαν ένοπλοι, όπως ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές σκότωσαν έξι ενόπλους και διέσωσαν 13 ομήρους θέτοντας υπο τον έλεγχό τους το εστιατόριο της Ντάκα, όπου δεκάδες άνθρωποι είχαν συλληφθεί όμηροι χθες το βράδυ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Gunmen take hostages in Dhaka restaurant

«Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.

Πάνω από εκατό κομάντο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

Gunmen take hostages in Dhaka restaurant

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και σύμφωνα με το Amaq News Agency, 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

makeleio-mpagklantes-4

Σοκάρουν οι εικόνες που ανήρτησαν οι τζιχαντιστές

Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες ανθρώπων που διατείνεται πως είναι ξένοι οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και υποστήριξε ότι μέλη του σκότωσαν 24 ανθρώπους.

makeleio-mpagklantes-5

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.