ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οργή στη Βαγδάτη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση

19:37 - 04 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Οργή στη Βαγδάτη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση
Οι Ιρακινοί αποτίουν σήμερα φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης οι οποίοι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή στην εμπορική συνοικία Καράντα της Βαγδάτης σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι , ενώ καταγγέλλουν ταυτόχρονα για άλλη μια φορά την ανικανότητα της κυβέρνησης της χώρας να τους προστατεύσει.

Η χθεσινή επίθεση ήταν μια από τις πιο πολυαίμακτες που έχει βιώσει το Ιράκ, στο οποίο εδώ και χρόνια είναι συχνές οι επιθέσεις με στόχο αμάχους σε πολυσύχναστες περιοχές, όπως εμπορικά κέντρα, αγορές ή τεμένη.


Πάνω από 24 ώρες μετά την επίθεση, οι Ιρακινοί εξέφραζαν την οργή τους στους δρόμους της Βαγδάτης για την ανικανότητα των πολιτικών να τους προστατεύσουν, μολονότι οι κυβερνητικές δυνάμεις καταγράφουν το τελευταίο διάστημα νίκες έναντι της τζιχαντιστικής οργάνωσης.


«Αυτή η κυβέρνηση είναι μια αποτυχία», είπε μια γυναίκα που ανέφερε πως ονομάζεται Ουμ Αλάα και το διαμέρισμά της καταστράφηκε από την έκρηξη.
«Οι τακτικές (του ΙΚ) εξελίσσονται. Γιατί η κυβέρνηση εφαρμόζει την ίδια στρατηγική;» ήταν το ερώτημα ενός άνδρα που αναφέρθηκε επίσης στα «ηλίθια σημεία ελέγχου» όπου χρησιμοποιούνται ψεύτικοι ανιχνευτές εκρηκτικών.


Στην πρώτη γραμμή των φραστικών πυρών είναι ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι, ο οποίος πήγε χθες στον τόπο της τραγωδίας, όπου υποσχέθηκε να «τιμωρήσει» τους υπεύθυνους και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

 

Δήλωσε ότι καταλαβαίνει γιατί οι πολίτες είναι τόσο οργισμένοι και ανακοίνωσε ότι τροποποιούνται τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται, κυρίως ότι θα αποσυρθούν οι συσκευές ανίχνευσης εκρηκτικών η αποτελεσματικότητα των οποίων αμφισβητείται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.