ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί εναντίον Όσμπορν για το βρετανικό φορολογικό «παράδεισο»

17:03 - 05 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Μοσκοβισί εναντίον Όσμπορν για το βρετανικό φορολογικό «παράδεισο»
Κριτική στον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν για την πρότασή του περί μετατροπής της Βρετανίας σε “φορολογικό παράδεισο”, μειώνοντας τον φορολογικό συντελεστή για τις εταιρείες στο 15%, ασκεί ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε πως η εν λόγω πρόταση δεν είναι "μια καλή πρωτοβουλία” και συμπλήρωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Classique.

 

"Δεν πρέπει να είμαστε σε επιδεινούμενο φορολογικό ανταγωνισμό μεταξύ μας ή σε φορολογικό ντάμπινγκ" τόνισε.

 

Σε περίπτωση υλοποίησης μίας τέτοιας πρότασης, "σημαίνει επίσης απώλεια εσόδων απολύτως σημαντική για το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών σε μια κατάσταση όπου υπάρχουν ήδη ελλείμματα πολύ υψηλά στη Βρετανία, για τα οποία στο εξής οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης θα έχουν μεγαλύτερο λόγο, δεδομένου ότι η χώρα δεν θα είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης", πρόσθεσε.

 

Ωστόσο, ο Μοσκοβισί συμπλήρωσε, "θα περιμένω μέχρι το Συντηρητικό Κόμμα να έχει έναν πραγματικό ηγέτη, δεν θα είναι ο Τζορτζ Όσμπορν αυτός που θα καταρτίσει τον επόμενο προϋπολογισμό της Βρετανίας".

 

Αναφερόμενος στις παραιτήσεις Φάρατζ και Τζόνσον, ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι "αποδεικνύει ότι οι υποστηρικτές του Brexit δεν ήξεραν πού πήγαιναν, δεν είχαν σχέδιο για την επόμενη μέρα" και έκανε λόγο για "παραδοχή ανευθυνότητας, μια παραδοχή αποτυχίας".

Απηύθυνε προειδοποίηση, δε, σε όσους επεξεργάζονται σενάρια διενέργειας δημοψηφίσματος και στη Γαλλία ότι "ένα δημοψήφισμα πονάει, καίει, διαιρεί και δεν οδηγεί σε λύσεις".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.