ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβάδισμα για την Τερέζα Μέι στη διαδοχή του Κάμερον

22:04 - 05 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Προβάδισμα για την Τερέζα Μέι στη διαδοχή του Κάμερον
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, επικράτησε στην πρώτη ψηφοφορία για τη διαδοχή του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα σήμερα, ενώ ο πρώην υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ αποκλείστηκε από την κούρσα της διαδοχής.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των βουλευτών των Τόρις, η υπουργός Εσωτερικών συγκέντρωσε 165 ψήφους και δεύτερη κατετάγη η υφυπουργός Ενέργειας Άντρεα Λίντσομ με 66 ψήφους. Ο υπέρμαχος του Brexit που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, Μάικλ Γκόουβ, ήρθε τρίτος με 48 ψήφους.

Ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Στίβεν Κραμπ συγκέντρωσε 34 ψήφους και ο Λίαμ Φοξ βρέθηκε στην τελευταία θέση με 16 ψήφους υπέρ του με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος.

Η διαδικασία προβλέπει τη διεξαγωγή σειράς ψηφοφοριών μεταξύ των βουλευτών των Συντηρητικών έως ότου οι υποψήφιοι να μειωθούν σε δύο διεκδικητές. Κατόπιν τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν για να αποφασίσουν τον νικητή στις 9 Σεπτεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.