ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ε.Ε.

11:44 - 11 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
HSBC: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται πλέον σε ένα «κρίσιμο σταυροδρόμι», αναφέρει η HSBC στην τριμηνιαία της έκθεση για την οικονομική πορεία του μπλοκ.

Η τράπεζα επισημαίνει πως οι ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου πρέπει να διαλέξουν ένα από τα εξής:


Ή να συνεχίσουν την τρέχουσα πολιτική τροφοδοτώντας έτσι ακόμα περισσότερες αντιδράσεις, ή να προχωρήσει σε μία ολική αναθεώρηση, χαράζοντας μία νέα πορεία για τις χώρες της. 


Ειδικότερα, η Ένωση ταλαιπωρείται από πολλά και ποικίλα προβλήματα, όπως η ανεργία - ρεκόρ σε μερικά κράτη - μέλη, η γήρανση του πληθυσμού, η αποστροφή των Ευρωπαίων στην παγκοσμιοποίηση, η άνοδος του εθνικισμού αλλά και η έλλειψη αλληλεγγύης.
Επιπλέον, στον απόηχο του Brexit, η HSBC εκφράζει και αυτή το φόβο της για ένα «ντόμινο» αποχωρήσεων στην Ε.Ε., ως αποτέλεσμα τη γενικότερη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της. 


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση, η πλειοψηφία των οικονομολόγων καθιστά σαφές ότι πλέον η λύση στο πρόβλημα δεν είναι η εξυγίανση των δημοσιονομικών κάθε χώρας μέλους, αλλά κάτι πιο μακροχρόνιο. 


Ωστόσο, οι ηγέτες της Ε.Ε. μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιμένουν ακόμα περισσότερο σε μία Ευρώπη των κεφαλαιαγορών, των τραπεζών, των δημοσιονομικών μέτρων…
«Ελπίζουμε η ψηφοφορία για το Brexit να γίνει ο καταλύτης για μία θετική αλλαγή», καταλήγει. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.