ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Η κυβέρνηση περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη φέτος

13:40 - 13 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Η κυβέρνηση περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη φέτος
Σε κατακόρυφη περικοπή των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη και τις προβλέψεις των τιμών για φέτος προχώρησε η ιαπωνική κυβέρνηση, στη βάση των αυξημένων αβεβαιοτήτων για την παγκόσμια οικονομία και την αδύναμη εγχώρια κατανάλωση και τις επιχειρηματικές δαπάνες.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε αναμένει τώρα ότι η ιαπωνική οικονομία θα αναπτυχθεί 0,9% στο έτος μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της. στην αρχή του έτους, η πρόβλεψη έκανε λόγο για αύξηση 1,7%.

 

Επίσης, περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, σε άνοδο 0,4% έναντι της προηγούμενης για άνοδο 1,2%.

 

Οι αναθεωρήσεις υπογραμμίζουν τις αυξανόμενες πιέσεις στον Άμπε να αναγνωρίσει ότι τα μέτρα ανάπτυξης (Abenomics) έχουν υποαποδώσει. Ο πληθωρισμός έχει γίνει αρνητικός προσφάτως, ενώ η ανάπτυξη έχει παραμείνει σποραδική, εγείροντας ανησυχίες ότι ο αποπληθωρισμός θα ενισχυθεί ξανά εάν οι αξιωματούχοι δεν τονώσουν περισσότερο την οικονομία.

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμη τις εκτιμήσεις της για την χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2018. Η οικονομία της Ιαπωνίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,2% σε εκείνο το έτος, ενώ ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 1,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.