ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο στην ΕΕ

12:54 - 15 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Αύξηση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο στην ΕΕ
Αύξηση ή σταθερές πωλήσεις κατέγραψαν οι μεγάλες αγορές αυτοκινήτου στην ΕΕ, εκτός από τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες επηρεάστηκαν από τις ανησυχίες για το Brexit, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ευρωπαϊκή ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων.

«Η ζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε ελαφρώς τον Ιούνιο», τόνισε η ένωση (ACEA), προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν 0,8% σε σχέση με το περασμένο έτος, «κυρίως λόγω της πτώσης στις ιδιωτικές πωλήσεις».

 

Συνολικά, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ, αυξήθηκαν 6,9% στα 1,46 εκατ. οχήματα τον Ιούνιο, για 34ο συνεχόμενο μήνα που οι πωλήσεις αυξήθηκαν, και κοντά στα υψηλά του Ιουνίου 2007, λίγο πριν ο κλάδος πληγεί από την οικονομική κρίση.

 

Τα στοιχεία συνεχίζουν να αποτυπώνουν την καταναλωτική ζήτηση εν όψει της ψηφοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς τα στοιχεία του Ιουνίου είναι ένα μείγμα των νέων ταξινομήσεων που ανακοινώθηκαν εδώ και κάποιες εβδομάδες και περιλαμβάνουν κάποια παλαιότερα στοιχεία.

 

Αυτό υποδηλώνει ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσουν να υποχωρούν περαιτέρω στους επόμενους μήνες.

 

Για το α΄ εξάμηνο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν 9,4% στα 7,8 εκατ. οχήματα. Η Γαλλία, ανακοίνωσε μικρή άνοδο 0,8% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, ενώ η γερμανική, η μεγαλύτερη αγορά της ΕΕ, σημείωσε άνοδο 8,3%. Στην Ιταλία οι πωλήσεις κατέγραψαν την μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των πέντε μεγάλων της ΕΕ, κατά 11,9%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.