ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Ακλόνητη η αλληλεγγύη μας στο γαλλικό λαό

15:56 - 15 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Γιούνκερ: Ακλόνητη η αλληλεγγύη μας στο γαλλικό λαό
Την αλληλεγγύη του προς τη Γαλλία, μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε μήνυμά του, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έκανε λόγο για μία «θλιβερή» ημέρα για τη Γαλλία και την Ευρώπη.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τη Γαλλία και θα συνεχίσει να τη στηρίζει, μαζί με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, στον αγώνα ενάντια της τρομοκρατίας, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δέσμευσή μας θα παραμείνει ακλόνητη όπως και η αλληλεγγύη μας», σημείωσε ο κ. Γιούνκερ.


«Αυτοί που έπεσαν θύμα της επίθεσης, ήταν άνθρωποι που γιόρταζαν την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφότητα», υπογράμμισε στο μηνυμά του ο κ. Τουσκ.
H ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Φεντερίκα Μογκερίνι επεσήμανε, μέσω Twitter από τη Μογκολία όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης-Ασίας, την ανάγκη «ενότητας» κατά της «βίας και του μίσους», τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ασία.


Η τρομοκρατία δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια ατζέντα του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες, ωστόσο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της κ. Μογκερίνι, Κάθριν Ρέι, μετά τα γεγονότα στη Νίκαια, πιθανότατα θα τεθεί επί τάπητος.

 

Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, το ζήτημα θα τεθεί και στο άτυπο πρόγευμα εργασίας των 28 υπουργών Εξωτερικών με το Αμερικανό ομόλογό τους, Τζον Κέρι.


Εξάλλου, καθώς θα είναι η πρώτη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, η ύπατη έκπροσωπος της ΕΕ θα δειπνήσει με τον νέο Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, την Κυριακή 17 Ιουλίου, σε μία συνάντηση «γνωριμίας», σύμφωνα με την Κ. Ρέι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.