ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Νίκη» Ερντογάν: Επέστρεψε στην Τουρκία-Απετράπη το πραξικόπημα

03:11 - 16 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
«Νίκη» Ερντογάν: Επέστρεψε στην Τουρκία-Απετράπη το πραξικόπημα
Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης επέστρεψε το αεροσκάφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού προηγουμένως ο Τούρκος πρόεδρος φερόταν να «ταξίδεψε» από την Γερμανία μέχρι την Τεχεράνη -με ενδιάμεση στάση στη Ρώμη- ζητώντας άσυλο.

03.42 Διακόπηκε το πρόγραμμα του CNN Turk


Το CNN Turk διέκοψε το πρόγραμμά του, καθώς είχαν μπει δυνάμεις των πραξικοπηματιών στο κτίριο.


03:30 Ο Ερντογάν επιστρέφει νικητής - Πραξικοπηματίες στο CNN Turk


Ο Ερντογάν, ανακοινώθηκε πριν λίγο ότι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, που είναι γεμάτο από υποστηρικτές του. Την ίδια ώρα όμως, φαίνεται πως πραξικοπηματίες έχουν μπει στο CNN Turk και επιχειρούν να διακόψουν το πρόγραμμά του. 

 

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταδίδουν αυτή την ώρα πως ο Ερντογάν έχει μπει στο αεροπλάνο και επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη. Πριν από λίγο, οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (που ελέγχονται από τον Ερντογάν) ανακοίνωσαν πως το πραξικόπημα απέτυχε.

 

Η απόπειρα πραξικοπήματος απέτυχε, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, τονίζοντας πως ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Χουλούσι Ακάρ αφέθηκε ελεύθερος από τους πραξικοπηματίες.

 

Ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, κάλεσε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να πάνε στους στρατώνες τους, βάζοντας πάνω απ όλα το έθνος!"

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλ "η Τουρκία δεν είναι μια χώρα της Λατινικής Αμερικής, ούτε της Αφρικής» (Χουριέτ).

 

Παρέμβαση Μπάρακ Ομπάμα για το πραξικόπημα στην Τουρκία

 


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε όλες τις πλευρές στην Τουρκία να υποστηρίξουν την «δημοκρατικά εκλεγμένη» κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε επίσης—έπειτα από μια συνομιλία που είχε με τον υπουργό του των Εξωτερικών Τζον Κέρι—να «επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση και να αποφευχθεί η βία και ένα λουτρό αίματος» στην Τουρκία, όπου υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 17 νεκρούς αστυνομικούς στην Άγκυρα, την κατάρριψη ενός ελικοπτέρου Σικόρσκι των πραξικοπηματιών από ένα μαχητικό F-16 επίσης στην πρωτεύουσα και πυρά στρατιωτικών εναντίον πολιτών στην Κωνσταντινούπολη που προκάλεσαν τραυματίες.

 

Ελικόπτερο έριξε ρουκέτα στο τουρκικό κοινοβούλιο


Μια ισχυρή έκρηξη έπληξε το κτίριο της εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Ανταποκριτές του Ρόιτερς μετέδωσαν ότι άκουσαν την έκρηξη να αντηχεί στην πόλη.

 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε απαγόρευση εναέριας κυκλοφορίας πάνω από την Άγκυρα.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε παράλληλα ότι ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον του κτιρίου της τουρκικής Βουλής.

Στο μεταξύ, ανταποκριτές του Ρόιτερς κάνουν λόγο περί μιας ισχυρής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη.

 

Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος: Οι υπεύθυνοι του πραξικοπήματος θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία

 

Για εσχάτη προδοσία θα δικαστουν οι υπέυθυνοι του πραξικοπήματος, σύμφωνα με Τούρκο κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος ενημέρωσε πως το πραξικόπημα έχει κατασταλεί

 

 Επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν

 

Επικοινώνησαν οι σύμβουλοι διπλωματίας των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας. Το Μαξίμου, έστειλε μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας στην Τουρκία και της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν ακόμη ότι αύριο θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο πρωθυπουργό.

 

Γκιουλέν: Δεν έχω καμία σχέση με το πραξικόπημα

 

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο «έδειξε» ο Ταγίπ Ερντογάν ως υπαίτιο του πραξικοπήματος, αρνήθηκε μέσω κύκλων του κάθε ανάμιξη, Πηγές κοντά στον Γκιουλέν έλεγαν ότι αρνείται κάθε ανάμιξη και χαρακτηρίζει ως «πολύ ανεύθυνους» και πως ανησυχεί πολύ για την ασφάλεια των πολιτών.

 

Bank run στην Τουρκία

Ουρές έξω από τα ΑΤΜ τραπεζών, αλλά και από τα πρατήρια βενζίνης έχουν σχηματίσει οι πολίτες, αμέσως μετά την ανακοίνωση για πραξικόπημα στην Τουρκία.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:18 - 16 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.