ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 290 οι νεκροί στην απόπειρα πραξικοπήματος

21:15 - 17 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 290 οι νεκροί στην απόπειρα πραξικοπήματος
Πάνω από 290 είναι οι νεκροί που άφησε πίσω της η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.400.

Από τους νεκρούς, περισσότεροι από 100 είναι πρόσωπα που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, σύμφωνα με το υπουργείο, που σπεύδει να προσθέσει ότι η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης οργανώθηκε από υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε Τούρκος αξιωματούχος, και την Κυριακή ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και πραξικοπηματιών που αντιστέκονταν στη σύλληψή τους σε περιοχή κοντά στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και σε μια αεροπορική βάση στην κεντρική Τουρκία.

 

Τα στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου έριξαν προειδοποιητικά πυρά σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, οι πραξικοπηματίες δεν ανταπέδωσαν και τελικά συνελήφθησαν.

 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο έναν Τούρκο αξιωματούχο, συγκρούσεις ξέσπασαν και σε αεροπορική βάση στο Ικόνιο, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και συμμετεχόντων στην απόπειρα πραξικοπήματος.

 

«Η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο», επισήμανε ο αξιωματούχος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.