ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: «Ταρακούνημα» περιμένει τις βρετανικές μετοχές

14:12 - 19 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
HSBC: «Ταρακούνημα» περιμένει τις βρετανικές μετοχές
Ο FTSE 100 οδεύει προς ισχυρό «ταρακούνημα», τόνισε η HSBC Holdings σύμφωνα με το Bloomberg. Οι στρατηγικοί αναλυτές της βρετανικής τράπεζας προβλέπουν ότι ο δείκτης αναφοράς θα κλείσει το έτος περίπου 7% κάτω, αντιστρέφοντας την τρέχουσα άνοδό του. Το πρακτορείο τονίζει ότι οι αναλυτές της HSBC είναι μεταξύ των πιο απαισιόδοξων από επτά φορείς από τους οποίους ζήτησε εκτιμήσεις.

Όπως ανέφερε, στο σύνολό τους οι αναλυτές προβλέπουν κατά μέσο όρο πως ο βρετανικός δείκτης με δυσκολία «θα τα φέρει βόλτα», στο 0,6% και τις 6.281 μονάδες.

 

Ωστόσο, ο Robert Parkes, επικεφαλής στις ευρωπαϊκές μετοχές στην HSBC, επισημαίνει ότι η δέσμευση της κεντρικής τράπεζας για τόνωση, σύντομα θα υποχωρήσει υπό το βάρος της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας μετά την απόφαση για Brexit.

 

Στο μεταξύ, οι οικονομολόγοι προβλέπουν πως η χώρα οδεύει προς την ύφεση, πράγμα για το οποίο προειδοποίησε και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μάρκ Κάρνεϊ, καθώς υποσχόταν ότι θα διαθέσει ρευστότητα για να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις.

 

Πάντως, η απόφαση για Brexit έχει διχάσει τους στρατηγικούς αναλυτές. Σε γενικές γραμμές, οι προβλέψεις για τον FTSE 100 κυμαίνονται σε ένα εύρος από την απώλεια 7,1% της HSBC, μέχρι μια άνοδο 6,1% που εκτιμά η Natixis.

 

Και πάλι, όλοι συμφωνούν –περιλαμβανομένης και της HSBC- ότι ο βρετανικός δείκτης θα έχει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.