ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με Βρετανία χωρίς αίτημα εξόδου

16:09 - 20 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Μέρκελ: Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με Βρετανία χωρίς αίτημα εξόδου
Ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις πριν η Βρετανία υποβάλει επισήμως το αίτημα εξόδου βάσει του άρθρου 50, επεσήμανε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, ενόψει της πρώτης συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

«Πρόκειται για μια πρώτη προσωπική συνάντηση της Καγκελαρίου με τη νέα Πρωθυπουργό (…) Όταν δηλώνουμε, όπως είναι και η θέση της Γερμανίας και της Ε.Ε., ότι δεν μπορούν να υπάρξουν προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις πριν η Βρετανία υποβάλει επισήμως το αίτημα εξόδου βάσει του άρθρου 50, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητούμε μεταξύ μας. Αλλά δεν υπάρχουν "προ-διαπραγματεύσεις" και για αυτό μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι», ανέφερε ο Ζάιμπερτ.

 

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι η καγκελάριος, όπως κάνει πάντα, θα συζητήσει «ανοιχτά και ελεύθερα για τα θέματα που μας ενώνουν και για τις κοινές προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας», αλλά όχι για οποιεσδήποτε λεπτομέρειες ή για λεπτομέρειες μιας μελλοντικής συμφωνίας.

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν η Τουρκία, ο αγώνας κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», το προσφυγικό/μεταναστευτικό και βεβαίως η κατάσταση στην Βρετανία μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.