ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύλληψη στελέχους της HSBC για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος

20:30 - 20 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Σύλληψη στελέχους της HSBC για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος
Στη σύλληψη στελέχους της HSBC Holdings Plc προχώρησαν ομοσπονδιακοί πράκτορες των ΗΠΑ, καθώς είναι ύποπτος για εμπλοκή στη χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Μάλιστα, οι πράκτορες αιφνιδίασαν τον ύποπτο, συλλαμβάνοντάς τον όταν εκείνος ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει ταξίδι από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης αργά την Τρίτη.

 

O Mark Johnson, επικεφαλής συναλλαγών συναλλάγματος στο Λονδίνο, κρατήθηκε στη φυλακή του Brooklyn το βράδυ της Τρίτης και θα μεταφερθεί στο δικαστήριο την Τετάρτη, σύμφωνα με τη μία από τις τρεις πηγές του Bloomberg.

 

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Mark Johnson και τον Stuart Scott, πρώην επικεφαλής συναλλαγών συναλλάγματος στην Ευρώπη. Πρόκειται για τα δύο πρώτα στελέχη που κατηγορούνται μετά από μακρόχρονες έρευνες.

 

Ο Mark Johnson κατηγορείται για συνωμοσία για απάτη. Υπενθυμίζεται ότι το 2008, ο Hervé Falciani απέσπασε δεδομένα από την τράπεζα τα οποία αποκάλυπταν ότι σειρά πελατών της HSBC διατηρούσε λογαριασμούς με χρήματα που δεν είχαν δηλωθεί στις χώρες τους. Το 2014 η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης παραδέχτηκε παρατυπίες στο υποκατάστημά της στην Ελβετία έπειτα από τις αποκαλύψεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.