ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο- Φόβοι για πολλούς νεκρούς(upd)

20:25 - 22 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο- Φόβοι για πολλούς νεκρούς(upd)
Επίθεση με πυροβόλο όπλο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε εμπορικό κέντρο Olympia-Einkaufszentrum στο Μόναχο της Γερμανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλά θύματα. Η γερμανική αστυνομία επιβεβαιώνει την ύπαρξη έξι νεκρών, αλλά τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς. Οι αρχές κάνουν λόγο πιθανόν τρομοκρατικό χτύπημα.

Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο περιγράφουν πως ο ύποπτος μπήκε στο εμπορικό κέντρο, «πυροβολούσε τυχαία κατά πάντων» και μετά διέφυγε.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μεγάλη είναι η πιθανότητα οι δράστες να είναι περισσότεροι από ένας. Η αστυνομία του Μονάχου έκανε λόγο για τρεις δράστες, ένας εκ των οποίων φέρεται να έχει αυτοκτονήσει.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ενώ ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή και δεκάδες περιπολικά έχουν σπεύσει.

 

Μια μεγάλη περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο Olympia Shopping Centre έχει αποκλειστεί και όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του εμπορικού κέντρου «αντιμετωπίζουμε πρόβλημα». Η αστυνομία του Μονάχου κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή και, γενικώς, να παραμείνουν στις οικίες τους.

 

Παράλληλα, τα μέσα μεταφοράς έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους υπό το φόβο νέας επίθεσης καθώς εικάζεται οτι ο δράστης διέφυγε με κατεύθυνση κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό.

 

Οι αστυνομικές αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και τους έχουν παρακαλέσει να μην ανεβάζουν φωτογραφίες ή βίντεο από τα σημεία που επιχειρούν προκειμένου να μην παρεμποδίζουν τις προσπάθεις σύλληψης των δραστών.

 

Tα νοσοκομεία της περιοχής τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού για «πιθανό μεγάλο αριθμό τραυματιών» , ο οποίος προβλέπει και ανάκληση των αδειών των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

 

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Γερμανία μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, προειδοποιώντας τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των γερμανικών αρχών.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:11 - 22 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.