ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασιατικές αγορές: Χαμηλές πτήσεις λόγω BoJ

08:12 - 28 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Ασιατικές αγορές: Χαμηλές πτήσεις λόγω BoJ
Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγω της επιφυλακτικότητας των επενδυτών απέναντι στο ενδεχόμενο νέου πακέτου για την τόνωση της οικονομίας στην Ιαπωνία, αλλά και εν όψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Bank of Japan.

Πιο συγκεκριμένα, με πτώση της τάξεως του 1,03%, ο ιαπωνικός Nikkei αποτυπώνει την αβεβαιότητα στην αγορά, εν μέσω μηνυμάτων για μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, μετά και από τη διαβεβαίωση από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe για νέο πακέτο που θα ξεπερνάει τα 28 τρισ. γιεν., η προσοχή στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της BoJ, η οποία και αναμένεται να αποφέρει σημαντικά υποστηρικτικά μέτρα.
Εν τω μεταξύ, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite διαμορφώνεται 0,32% χαμηλότερα, στον "απόηχο" της είδησης πως οι τραπεζικές Αρχές της χώρας σχεδιάζουν να υιοθετήσουν αυστηρότερη στάση απέναντι στα προϊόντα διαχείρισης πλούτου, κάτι που μετρίασε την επενδυτική διάθεση.
Παράλληλα, στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί κατά 0,27%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 0,31%, ενώ στην Αυστραλία, ο ASX 200 ενισχύεται κατά 0,34%.
Άλλωστε, οι επενδυτές αφομοιώνουν, μεταξύ άλλων, την απόφαση της Fed να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια και αυτόν τον μήνα, ανοίγοντας "παράθυρο" για αύξηση τον Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.