ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολύσεις 3.000 υπαλλήλων ανακοίνωσε η Lloyds

12:40 - 28 Ιουλ 2016 | Ειδήσεις
Απολύσεις 3.000 υπαλλήλων ανακοίνωσε η Lloyds
Η κραταιά βρετανική τράπεζα Lloyds ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας και θα κλείσει 200 υποκαταστήματά της, παρά το γεγονός ότι κατέγραψε υψηλά κέρδη εξαμήνου, διπλάσια σε σχέση με πέρσι.

Ήδη, από το 2014 η τράπεζα έχει προχωρήσει σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει ως το τέλος του 2017 12.000 θέσεις εργασίας, ενώ τα 200 υποκαταστήματα που θα κλείσουν έρχονται να προστεθούν σε άλλα 200 που έχει προγραμματιστεί να βάλουν λουκέτο.

Η διοίκηση της τράπεζας απέδωσε τις αποφάσεις της στις νέες συνθήκες που προκαλεί το Brexit. Ο CEO της Lloyds Αντόνιο Όρτα-Οσόριο δήλωσε ότι «μετά το δημοψήφισμα, οι προοπτικές για τη βρετανική οικονομία είναι αβέβαιες και, παρά το γεγονός ότι το μέγεθος των συνεπειών θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., είναι πιθανή μια επιβράδυνση της ανάπτυξης».

Ο ίδιος, προσέθεσε «η Βρετανία εισέρχεται σε περίοδο αβεβαιότητας, μετά από μια ενισχυμένη θέση, που ήρθε μετά από απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα, βελτιωμένους όρους στα στεγαστικά δάνεια και χαμηλά επίπεδα ανεργίας». Σημειώνεται ότι το βρετανικό Δημόσιο είναι μέτοχος της Lloyds με ποσοστό κοντά στο 9%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.