ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρρικνώθηκαν οι εξαγωγές της Ν. Κορέας

10:45 - 01 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Συρρικνώθηκαν οι εξαγωγές της Ν. Κορέας
Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας συρρικνώθηκαν για 19ο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, με τον ρυθμό της υποχώρησης να ανακάμπτει και πάλι αφού είχε περιοριστεί για δύο μήνες.

Τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία έχουν πλήξει τις ελπίδες ότι η οικονομία μπορεί να είναι σε τροχιά ανάκαμψης, επιβεβαιώνοντας ότι ακόμη αντιμετωπίζει ισχυρά προβλήματα εν μέσω του υποτονικού παγκόσμιου εμπορίου.

 

Οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν 10,2% σε σχέση με το περασμένο έτος στα 41,05 δισ. δολάρια τον Ιούλιο μετά από την πτώση 2,7% του προηγουμένου μήνα.

 

Ο ρυθμός της πτώσης είχε επιβραδυνθεί τον Μάιο και τον Ιούνιο. Τα στοιχεία του Ιουλίου ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων για μείωση κατά 7%.

Οι εισαγωγές υποχώρησαν 14% σε σχέση με το περασμένο έτος στα 33,35 δισ. δολάρια τον Ιούλιο μετά από μια αναθεωρημένη πτώση 7,7% τον προηγούμενο μήνα. Η αγορά είχε προβλέψει πτώση 9,5% για τον Ιούλιο.

 

Το εμπορικό πλεόνασμα συρρικνώθηκε στα 7,79 δισ. δολάρια τον Ιούλιο έναντι των 11,50 δισ. δολαρίων του προηγούμενου μήνα, αντίστοιχα με τις προσδοκίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.