ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαφωνίες για τα μέτρα τόνωσης στην Bank of Japan

09:55 - 03 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Διαφωνίες για τα μέτρα τόνωσης στην Bank of Japan
Διαφωνίες σημειώθηκαν μεταξύ αξιωματούχων στην Τράπεζα της Ιαπωνίας σχετικά με την ανάγκη τροποποίησης των μέτρων τόνωσης τον Ιούνιο και με την ολοένα και πιο χαλαρή πολιτική της κεντρικής τράπεζας και τις χαμηλές αποδόσεις της.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, η εσωτερική διαμάχη της συνεδρίασης της 15ης-16ης Ιουλίου θα μπορούσε να εντείνει την σπέκουλα γύρω από τις πιθανές αλλαγές στο πλαίσιο πολιτικής της κεντρικής τράπεζας τους επόμενους μήνες.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ένα από τα εννέα μέλη του δ.σ. ζήτησε την μείωση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα σε "πιο βιώσιμα επίπεδα" προτού προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

 

Ένα άλλο μέλος τόνισε πως η BoJ θα πρέπει να αγοράζει assets με έναν "ευέλικτο τρόπο", καθώς το βασικό εργαλείο πολιτικής έχει μετατοπιστεί στα επιτόκια, μακριά από την ποσοτική χαλάρωση.

 

Η BoJ εισήγαγε αρνητικά επιτόκια τον Φεβρουάριο, επιβάλλοντας μια χρέωση σε κάποιες καταθέσεις στις εμπορικές τράπεζες.

 

Ένα άλλο μέλος, σύμφωνα με τα πρακτικά, τόνισε πως η BoJ έχει επιδιώξει την σταθερότητα της αγοράς αναλύοντας προσεκτικά τις συνθήκες της αγοράς και αγοράζοντας κρατικά ομόλογα με ευέλικτο τρόπο, αν και οι πολιτικές της έχουν επηρεάσει την αγορά ομολόγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.