ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Γ Συμβουλίου Ευρώπης: «Να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την Τουρκία»

22:56 - 03 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Γ.Γ Συμβουλίου Ευρώπης: «Να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την Τουρκία»
Από τις πρώτες δηλώσεις του γενικου γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόμπγιον Ζάγκλαντ, αμέσως μετά την σημερινή συνάντηση του με τον τούρκο υπουργό εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούζογλου στην 'Αγκυρα, διεφάνη αυτό που, μόνον το Reporter.gr, είχε υπαινιχθεί προ διημέρου.

Ότι, δηλαδή, το Συμβούλιο της Ευρώπης, προκειμένου να μην κόψει η Τουρκία, τις υψηλές της χορηγίες προς το Συμβούλιο και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων και να μην αφήσει στην «μέση» την ανέγερση του Τουρκικού Προξενείου (συνολικής δαπάνης 32 εκατομμυρίων ευρώ) στο Στρασβούργο, αποφάσισε να περιορίσει τις «κορώνες» για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και να ταχθεί υπέρ της βοήθειας της Τουρκίας και μάλιστα με κάθε δυνατό τρόπο.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει ξεκάθαρα, όπως μας επεσήμαναν διπλωματικές πηγές εδώ στο Στρασβούργο, από τις επίσημες δηλώσεις του ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με τις οποίες:

«Υπήρξε ελάχιστη κατανόηση στην Ευρώπη, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοκρατία και οι κρατικοί θεσμοί στην Τουρκία μετά την εξωφρενική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Κατανοώ πλήρως ότι η Τουρκία πρέπει να ερευνήσει και να διώξει εκείνους τους ανθρώπους που ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά αυτό πρέπει να γίνει σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τη νομολογία του δικαστηρίου στο Στρασβούργο.»

«Η Τουρκία είναι πολύ σημαντική για την Ευρώπη, και η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία. Θα πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Τουρκία σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 22:06 - 03 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.