ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊνμάγιερ σε Τουρκία: Βίζα μόνο αν ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις

13:54 - 09 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Σταϊνμάγιερ σε Τουρκία: Βίζα μόνο αν ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις
Η κριτική που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία απέναντι στην Τουρκία ξεπερνά το μέτρο, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία και κρατώντας μια πιο «διπλωματική στάση».

«Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε αυτό που πιστεύουμε για τους διωγμούς και τις φυλακίσεις δασκάλων, δικαστών και δημοσιογράφων. Αλλά παρόλη τη δικαιολογημένη κριτική -και αυτό δεν λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη στη γερμανική δημόσια συζήτηση – πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι πραξικοπηματίες ενήργησαν με εξαιρετική βιαιότητα απέναντι σε πολίτες και το κοινοβούλιο (…). Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να πούμε: καταδικάζουμε απερίφραστα το πραξικόπημα, πρέπει να υπάρξει πολιτική και νομική διαλεύκανση αλλά στη βάση ενός κράτους δικαίου».

 

Ό ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η απελευθέρωση της βίζας θα γίνει «τότε και μόνο αν ικανοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει τώρα».

 

Τέλος, θεωρεί την προσέγγιση Ερντογάν-Πούτιν θετικό βήμα αν και δεν πιστεύει ότι θα γίνει εν τέλει πολύ στενή. Και για το ΝΑΤΟ: «Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ και πρέπει να παραμείνει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.