ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: «Ασκήσεις αντιτρομοκρατικής ετοιμότητας και στα... σχολεία»

13:30 - 10 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Γαλλία: «Ασκήσεις αντιτρομοκρατικής ετοιμότητας και στα... σχολεία»
«Νέες εποχές-νέα ήθη» λένε με στωϊκότητα οι Γάλλοι, πληροφορούμενοι ότι, ενόψει της έναρξης της σχολικής περιόδου τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση Ολάντ θέτει ως βασική της προτεραιότητα την διασφάλιση της... ασφάλειας στα σχολεία.

Οι γονείς των απανταχού της Γαλλίας μαθητών και φοιτητών, θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες με SMS, από τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, για τους τρόπους με τους οποίους θα διασφαλισθεί η... ασφάλεια στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Γι αυτό και ακόμη δεν έχουν υπάρξει αντιρρήσεις ή ενστάσεις...

 

Τα πολλαπλά, φονικά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Γαλλικό έδαφος, που προκάλεσαν σωρεία μέτρων φύλαξης, επετειακών εκδηλώσεων, τουριστικών περιοχών ακόμη και πλάζ λουομένων, φαίνεται ότι έχουν... τρομοκρατήσει τις γαλλικές αρχές, που θέλουν να «προλάβουν τα χειρότερα».

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσαν, προς τις εκπαιδευτικές αρχές και τους Νομάρχες της χώρας, ο υπουργός Παιδείας Najat Vallaud-Belkacem και ο υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve, μαθητές και φοιτητές θα πρέπει, άμα τη ενάρξει της σχολικής χρονιάς, να εκπαιδευθούν σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης σε σχολικούς και πανεπιστημιακούς χώρους.

 

Θα υπάρξουν τρείς ασκήσεις προσομείωσης, σε εικονικές περιπτώσεις «εισβολής με βομβαρδισμούς» στα σχολεία, προκειμένου να καταγραφούν οι αντιδράσεις μαθητών και φοιτητών, σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Οι γαλλικές αρχές δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση αλλά μαθητές, φοιτητές και γονείς δεν το ξέρουν ακόμη...

Θα έχουν ενδιαφέρον οι αντιδράσεις, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 13:41 - 10 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.