ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoJ: Εμπόδια στον στόχο για τον πληθωρισμό

16:17 - 10 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
BoJ: Εμπόδια στον στόχο για τον πληθωρισμό
Προσχέδιο της περιεκτικής αξιολόγησης των πολιτικών της που θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα έχει προετοιμάσει η Τράπεζα της Ιαπωνίας, στο οποίο διατηρεί την υπόσχεση να επιτύχει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό το συντομότερο δυνατό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο προσχέδιο η κεντρική τράπεζα υποστηρίζει ότι η μεγάλη πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου και ο αρνητικός αντίκτυπος στην ανάπτυξη από την αύξηση του φόρου των πωλήσεων το 2014, δυσχεραίνουν την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό.

 

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ότι το προσχέδιο δεν κάνει συγκεκριμένες αναφορές για την μελλοντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, αλλά ο γενικότερος τόνος προδίδει πως δεν πρέπει να αναμένεται μια περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

 

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής τον Ιούλιο, αλλά δεν ήταν όσο επιθετικά ανέμεναν οι αγορές.

 

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι πολλοί αναλυτές και traders φοβούνται ότι έχει λίγα διαθέσιμα πυρομαχικά και ότι η νομισματική πολιτική μπορεί να φτάνει στα όρια της.

 

Η BoJ ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει μια περιεκτική αξιολόγηση των θετικών και αρνητικών στοιχείων του προγράμματος νομισματικής τόνωσης της αργότερα το Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.