ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίωρη εκεχειρία καθημερινά στο Χαλέπι

20:54 - 10 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Τρίωρη εκεχειρία καθημερινά στο Χαλέπι
Τρίωρη εκεχειρία στο Χαλέπι θα εφαρμόζεται καθημερινά, προκειμένου να περνούν με ασφάλεια στην πόλη οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι είπε ότι η παύση στις εχθροπραξίες θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί και θα διαρκεί μέχρι τις 13.00, τοπική ώρα. «Όλη η στρατιωτική δράση, τα αεροπορικά πλήγματα και οι βομβαρδισμοί από το πυροβολικό» θα σταματούν για αυτές τις τρεις ώρες, συνέχισε.

 

Η Ρωσία, σε συνεργασία με τις συριακές αρχές, είναι έτοιμη να βοηθήσει κάθε οργανισμό να μεταφέρει με ασφάλεια ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι, τόνισε ο στρατηγός.

 

Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, περίπου 7.000 μαχητές της οργάνωσης Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ (σ.σ. το πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα) έχουν συγκεντρωθεί από την περασμένη εβδομάδα στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού και ότι συνεχώς φτάνουν νέες ενισχύσεις στην περιοχή. Όπως είπε, έχουν στη διάθεσή τους άρματα, πυροβολικό και οχήματα εξοπλισμένα με όπλα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.