ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: «Μαστίγιο και πογκρόμ» στο όνομα της...αντιτρομοκρατίας

14:27 - 11 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Γερμανία: «Μαστίγιο και πογκρόμ» στο όνομα της...αντιτρομοκρατίας
Την σφοδρή αντίδραση του γαλλικού Τύπου και την ανησυχία του Συμβουλίου της Ευρώπης, αντιμετωπίζει ήδη, η πρόθεση της Γερμανικής κυβέρνησης, να λάβει μία σειρά κατασταλτικών και προληπτικών μέτρων στο έδαφος της, προκειμένου να αμυνθεί, όπως υποστηρίζει, σε ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις ή ατομικές ενέργειες βίας.

Οι πρώτες αντιδράσεις προκλήθηκαν από το γεγονός ότι, όπως έγινε γνωστό, προετοιμάζεται ήδη από το Γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ένα «πακέτο» μέτρων, στα πλαίσια της μάχης κατά των επικίνδυνων τζιχαντιστών που, κατά την άποψη του, υπάρχουν στο γερμανικό έδαφος.

Πρόκειται να εισαχθεί μία διαδικασία επείγουσας απέλασης, όσων προσφύγων ζητούν άσυλο στην Γερμανία και κρίνονται επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη και ασφάλεια στη χώρα.

Παρόλο που η Γερμανία έχει δεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015 και αντιμετώπισε μεμονωμένες τρομοκρατικές επιθέσεις, στις προθέσεις του υπουργείου είναι και η άρση του ιατρικού απορρήτου, σε περιπτώσεις προσφύγων ή γερμανών πολιτών, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ή υπόνοιες ότι, η ψυχολογική τους κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους .

Ετοιμάζεται τέλη Αυγούστου μία δήλωση, που θα ονομάζεται «Δήλωση Βερολίνου», από τους υπουργούς εσωτερικών όλων των κρατιδίων της Γερμανίας, με την οποία θα θεμελιώνεται η αφαίρεση της γερμανικής υπηκοότητας και η καθολική απαγόρευση της μαντήλας.

Στα σχέδια των γερμανικών αρχών είναι, να προσληφθούν επιπλέον 15.000 αστυνομικοί μέχρι το 2020 και να δημιουργηθεί «κέντρο κυβερνοεγκλήματος», για την καταπολέμηση του εμπορίου όπλων μέσω του διαδικτύου.

Οπως θα προβλέπεται σ’ αυτή την δήλωση, θα επιβάλλονται κανόνες, για τον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων σε τζαμιά και χώρους λατρείας των μουσουλμάνων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτές οι χρηματοδοτήσεις προέρχονται από εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Παράλληλα, θα απελαύνονται πάραυτα, όσοι κάνουν κηρύγματα μίσους κατα των δυτικών, σε τζαμιά και σε χώρους λατρείας.

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 14:35 - 11 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.