ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς προηγούμενο οι πλημμύρες Λουιζιάνα: Τρεις νεκροί, χιλιάδες διασωθέντες

19:52 - 14 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Χωρίς προηγούμενο οι πλημμύρες Λουιζιάνα: Τρεις νεκροί, χιλιάδες διασωθέντες
Πρωτοφανείς είναι πλημμύρες στην Λουιζιάνα και το Μισισιπή, στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες καθώς τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο εκτιμώνται οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Ένας άνδρας 68 ετών πνίγηκε σχεδόν 25 χλμ. από το Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα και ένας άλλος σκοτώθηκε πέφτοντας σε ένα χαντάκι, αφού παρασύρθηκε από το νερό. Ένας τρίτος άνδρας πέθανε την Παρασκευή, επίσης στη Λουιζιάνα, επιβεβαίωσε μιλώντας στο CNN αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πολιτείας.

Ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρντς, χαρακτήρισε «χωρίς προηγούμενο» τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται στο νότιο τμήμα της πολιτείας, και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ισχυρών βροχών που αναμένεται να διαρκέσουν ακόμη πολλές ημέρες.

«Έχουμε επίπεδα ρεκόρ πλημμυρών κατά μήκος ποταμιών και ρυακιών» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ζητώντας από τους κατοίκους στους οποίους δόθηκαν συστάσεις να εγκαταλείψουν την περιοχή, να φύγουν από τα σπίτια τους. Οι κάτοικοι των παραποτάμιων αυτών περιοχών απομακρύνονται με ειδικά οχήματα, με πλοία ή με αεροπορικά μέσα, συνέχισε ο κυβερνήτης. «Είναι μία από τις χειρότερες καταιγίδες που είχαμε ποτέ, με ξαφνικές πλημμύρες» λέει ο Λάιτον Ρικς, πρόεδρος της ενορίας Λίβινγκστον στα περίχωρα του Μπατόν Ρουζ, στο πλάι του κυβερνήτη στη συνέντευξη Τύπου.

Περίπου 7.500 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι πλημμύρες σημειώνονται την ώρα που κύμα καύσωνα που συνοδεύεται από πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας πλήττει ένα τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, κυρίως τη βορειοανατολική ακτή τους, όλο το Σαββατοκύριακο.Στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια, όπου ζουν περίπου δέκα εκατομμύρια κάτοικοι, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να έχει αποτέλεσμα η θερμοκρασία να φθάσει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:07 - 14 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.