ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διακόπτεται προσωρινά η παραγωγή του Golf της Volkswagen

15:30 - 21 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Διακόπτεται προσωρινά η παραγωγή του Golf της Volkswagen
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διακόπτει από τη Δευτέρα μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, τη λειτουργία της κεντρικής μονάδας παραγωγής της εταιρίας στο Βόλφκσμπουργκ εξαιτίας μιας νομικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην VW και σε δύο προμηθευτές από την Σαξονία την ES Automobilguss και την Car Trim που παράγουν εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης και επενδύσεις καθισμάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελληνικής έκδοσης της Deutsche Welle η απουσία των εξαρτημάτων σημαίνει ότι περίπου 20.000 εργαζόμενοι σε συνολικά τέσσερεις μονάδες παραγωγής βρίσκονται αντιμέτωποι με μειωμένο ωράριο.

 

Αντιδρώντας η VW προσέφυγε στην δικαιοσύνη ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα με σκοπό την συνέχιση της παραγωγής, μιας και η παρούσα κατάσταση ζημιώνει την αυτοκινητοβιομηχανία οικονομικά και ταυτόχρονα πλήττει το κύρος της, το οποίο έχει ήδη πληγεί στο πρόσφατα παρελθόν με το σκάνδαλο παραποίησης των τιμών ρύπων, το λεγόμενο Dieselgate.

 

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt η διαφωνία μεταξύ VW και των δύο προμηθευτών δεν είναι καινούργια. Οι εταιρίες από την Σαξονία κατηγορούν την αυτοκινητοβιομηχανία ότι επικαλέστηκε μαζικά ελαττώματα στα προϊόντα τους για να πετύχει χαμηλότερες τιμές. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.