ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γερμανία ενισχύει τους συνοριακούς ελέγχους με την Ελβετία

19:22 - 21 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Η Γερμανία ενισχύει τους συνοριακούς ελέγχους με την Ελβετία
Την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων με την Ελβετία έχει αποφασίσει η Γερμανία προκειμένου να ελέγξει τις προσφυγικές ροές, σηματοδοτώντας έτσι την αλλαγή πολιτικής αναφορικά με το προσφυγικό.

Σε δηλώσεις του ο Ελβετός υπουργός Οικονομικών Ουέλι Μάουρερ, υπογράμμισε πως πρόκειται για απόδειξη ότι το Βερολίνο έχει στην πράξη θέσει τέλος στην πρακτική των ανοιχτών συνόρων απέναντι στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

 

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι έχει αυξήσει το προσωπικό ασφαλείας στα ελβετικά σύνορα. Ο κ. Μάουερ, που ως υπουργός Οικονομικών επιβλέπει τους Ελβετούς συνοριοφύλακες, επικαλέστηκε τη σκληρή γερμανική γραμμή προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση της Βέρνης να επαναπροωθεί καθημερινά στην Ιταλία έως και 1.000 παράτυπους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στη Γερμανία μέσω ελβετικού εδάφους, χωρίς να ζητούν άσυλο.

 

Τα σχόλια του κ. Μάουερ έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίου του δεξιού Λαϊκού Κόμματος της Ελβετίας αυτό το Σαββατοκύριακο και μεταδόθηκαν πρώτα από την τοπική εφημερίδα NZZ am Sonntag και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από το υπουργείο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.