ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Παιδί μεταξύ 12 και 14 ετών αιματοκύλησε την Τουρκία

20:38 - 21 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Παιδί μεταξύ 12 και 14 ετών αιματοκύλησε την Τουρκία
Ένα παιδί μεταξύ 12 και 14 ετών ήταν ο βομβιστής αυτοκτονία που αιματοκύλισε την υπαίθρια γαμήλια γιορτή στο Γκαζίαντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιρρίπτοντας την ευθύνη της επίθεσης στο Ισλαμικό Κράτος.

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι είναι νεκροί και 69 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 17 σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την πλέον αιματηρή επίθεση στην Τουρκία για το 2016. Οι 17 εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε ο Ερντογάν.

 

Το παιδί είτε πυροδότησε μόνο του τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο, είτε πυροδοτήθηκαν από απόσταση, την ώρα που οι καλεσμένοι στο γάμο χόρευαν στο δρόμο δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης.


Σε γραπτή του ανακοίνωση νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά» μεταξύ των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, αποκαλώντας τους όλους τρομοκρατικές οργανώσεις.

 

Από την Εισαγγελία έγινε γνωστό ότι στον τόπο της έκρηξης βρέθηκε ένα κατεστραμμένο γιλέκο εκρηκτικών. Οι δυνάμεις ασφαλείας καταζητούν τώρα δύο πρόσωπα που συνόδευαν τον βομβιστή και διέφυγαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.