ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιόδοξη η Goldman Sachs για την Ινδία

10:12 - 24 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Αισιόδοξη η Goldman Sachs για την Ινδία
Η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο πρόκειται να ανεβάσει ταχύτητα κατά το τρέχον οικονομικό έτος, σύμφωνα με την Goldman Sachs. Η οικονομία της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 7,9% σε ετήσια βάση κατά το διάστημα από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι το Μάρτιο του 2017 έναντι 7,6% το περασμένο έτος, υποστήριξε η επενδυτική τράπεζα σε υπόμνημά της.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης, θα τοποθετήσει την Ινδία πολύ πιο πάνω σε σχέση με την Κίνα, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί με έναν πιο μέτριο ρυθμό φέτος. Η κινεζική κυβέρνηση στοχεύει σε ανάπτυξη 6,5 με 7%, θυμίζει το CNBC.

 

Η Goldman υπογράμμισε τέσσερις παράγοντες που την ώθησαν σε αισιόδοξες προβλέψεις και αναμένεται να στηρίξουν την ανάπτυξη της Ινδίας τους ερχόμενους μήνες: καλύτερη εποχή των μουσώνων, αυξήσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων, ευνοϊκός συνδυασμός δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής και πρόοδος σε βασικές μεταρρυθμίσεις.

 

Η τράπεζα επεσήμανε, πάντως, και ορισμένους κινδύνους που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την ανοδική οικονομική πορεία της Ινδίας. Αυτοί περιλαμβάνουν έναν γρηγορότερο ρυθμό αυξήσεων στα επιτόκια από τη Fed, την αναζωπύρωση των ανησυχιών για την Κίνα και την επιδείνωση της κατάστασης με τα κόκκινα δάνεια της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.