ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

J.Bullard(Fed): Ο Σεπτέμβριος είναι καλή στιγμή για αύξηση των επιτοκίων

15:18 - 26 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
J.Bullard(Fed): Ο Σεπτέμβριος είναι καλή στιγμή για αύξηση των επιτοκίων
Η συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο είναι καλή χρονική στιγμή για την αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Fed του St. Louis James Bullard, σύμφωνα με το CNBC.

Ο James Bullard, που έχει δικαίωμα ψήφου στο αρμόδιο όργανο για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας τον ΗΠΑ, αρνήθηκε ωστόσο να θέσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Ο Bullard τάχθηκε, πάντως, υπέρ της μιας αύξησης των επιτοκίων στο 0,63% και της διατήρησής τους στα ίδιο επίπεδο για δυόμιση χρόνια.

 

Στη συνέντευξή του συμπλήρωσε ότι επιθυμεί την αύξηση των επιτοκίων της Fed για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα χρόνια, εν μέσω κλίματος καλών οικονομικών ειδήσεων. «Αν πηγαίναμε στη συνεδρίαση και αισθανόμασταν ότι τα πράγματα είναι βελτιωμένα, τότε θα ήταν μια καλή στιγμή γι΄ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Είχαμε ικανοποιητικές εκθέσεις σχετικά με τις θέσεις εργασίας», σημείωσε τονίζοντας ωστόσο ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Στην ομιλία του έκανε μεταξύ άλλων πρόβλεψη για πληθωρισμό 2% το 2018, όσο δηλαδή και ο στόχος της Fed.

 

Η δήλωση έρχεται λίγες ώρες πριν την ομιλία της προέδρου της Fed, Janet Yellen στο Jackson Hole.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.